Veel gestelde vragen

Door de indeling vooraf heeft niet iedereen gelijke kansen op de eindoverwinning op het eerste veld. Kan dat niet eerlijker worden opgezet?

De overwinning op veld 1 is niet het belangrijkste doel. Het gaat er voornamelijk om dat iedereen leuke potjes speelt tegen gelijkwaardige tegenstanders. Tegelijkertijd kun je er wel naar streven zo hoog mogelijk te eindigen. De uitdaging moet je zoeken in het hoger proberen te eindigen dan je directe concurrenten en het verbeteren van je prestatie van de vorige keer (Je eind ranking van de voorgaande keer wordt gebruikt voor de begin ranking van de volgende keer).

Het is niet eerlijk want jullie bepalen de begin positie op de ladder!

Dat is alleen het geval bij de allereerste keer dat je meedoet met Batman & Robin. De volgende keren wordt het bepaald door de bat-rating. Wij proberen je die allereerste keer zo goed mogelijk in te schatten maar daar maken we regelmatig fouten mee.

Het is niet eerlijk want de beste spelers wint meestal niet!

Er is inderdaad een vrij grote toevalsfactor. Om te winnen moet je wat geluk hebben. Wij vinden dat niet zo erg, misschien wel goed juist als een iets mindere speler zo af en toe kan winnen. In grote lijnen werkt het systeem wel, betere spelers komen wel degelijk vaker aan de bovenkant van de ladder.

Mag ik wat lager op de ladder beginnen? Ik vind het niet erg om laag te beginnen.

Dat vind jij misschien niet vervelend maar de andere spelers vinden dat wel. Die willen zichzelf bewijzen op hun eigen niveau en als ze moeten spelen tegen iemand die eigenlijk twee niveaus hoger hoort maken ze weinig kans. Omgekeerd, een zwakkere speler die te hoog begint, is ook onwenselijk. Het beïnvloed de resultaten van de anderen. Dus we proberen gewoon zo goed mogelijk je niveau in te schatten en zetten je niet iets hoger of iets lager omdat je pas net begint.