Introductie

Batman & Robin is een soort ladder systeem waarbij iedereen tegelijk speelt op meerdere velden. De velden zijn geordend van hoog naar laag. Na ieder potje (1 set) kunnen spelers promoveren naar een hoger veld of degraderen naar een lager veld. Het doel is om individueel zo hoog mogelijk te eindigen. Er worden zes potjes gespeeld. De batman die helemaal bovenaan staat na zes potjes is de uber-batman.

Een belangrijk aspect van het systeem is dat er bij winst maar 1 speler van het team promoveert naar een hoger veld en bij verlies degradeert er maar 1 speler. Om te bepalen wie dat is wordt er per team onderscheid gemaakt tussen de batman (hogere rang) en de robin (lagere rang). Dit zijn de promotie degradatie regels:

 • De batman die wint promoveert en wordt robin in het hogere veld.
 • De robin die wint wordt batman in hetzelfde veld.
 • De batman die verliest wordt robin in hetzelfde veld.
 • De robin die verliest degradeert en wordt batman in het lagere veld.

De beginsituatie wordt bepaald op basis van eerdere resultaten en als die er niet zijn wordt je niveau zo goed mogelijk ingeschat door de wedstrijdleiding.

Het doel van HET systeem


 1. Lekker spelen tegen tegenstanders van een vergelijkbaar niveau.
 2. Een competitive uitdaging.

Daarbij is het eerste belangrijker dan het tweede. Er is een competitie element, je kunt jezelf verbeteren, maar daar draait het niet om. De uiteindelijke winnaar is vaak ook niet de beste speler maar dat vinden we niet zo erg.

Nevendoelen

  • Weinig wachten en veel spelen.
  • Totale duur van het toernooi is beperkt zodat je nog wat aan de rest van de dag hebt. Als het voorspoedig verloopt is het binnen twee en half uur klaar.
  • Het moet interessant zijn voor spelers van alle niveaus. Niet iedereen kan bovenaan eindigen ondanks dat moet je ergens naar kunnen streven.